FAQ

Hieronder vindt u onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen met 0412 622 22 2 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Kijk hier naar de voorwaarden van ons leasecontract


Wordt de apparatuur uw eigendom?
Ja, na de leaseperiode van 24 maanden kunt u de apparatuur tegen betaling van 10% van de oorspronkelijke waarde in eigendom nemen. Bij een leaseperiode van 36 en 48 maanden is het overnamebedrag 1 maandtermijn (wordt verrekend met het betaalde borgbedrag) + 1 euro. Overname is onder voorwaarde dat alle maandelijkse facturen volgens afspraak betaald zijn. Indien er regelmatig achterstanden zijn geweest en dus niet volgens afspraak geïncasseerd kon worden, bepaald MyMacLease of overname nog mogelijk is. 

Indien er in de laatste maanden van de lease problemen ontstaan met de apparatuur, bepaald MyMacLease of reparatie nog de moeite waard is.  Het leasecontract kan door ons dan vervroegd beëindigd worden. 

U wilt het contract afkopen? Dat kan. afhankelijk van de looptijd bepalen wij het restbedrag met een eventuele korting.

U kunt naast de leasetermijnen van 24, 36 en 48 maanden of betaling per week voor een kleiner bedrag voor de MacBooks ook kiezen voor Payless. U betaalt over een periode van 24 maanden het maandbedrag dat normaal bij een looptijd van 36 maanden wordt berekend.

Na die periode ruilen we de apparatuur om. Zo bent u dus altijd verzekerd van apparatuur van de nieuwste generatie met meer dan 20% lagere maandlasten. U kunt op dat moment ook meteen upgraden, bijvoorbeeld van een MacBook Air naar een MacBook Pro of van een 13″ naar een 16″ MacBook. U kunt ook besluiten de lease nog een jaar door te laten lopen en dus een 3 jarige contract vol te maken. U kunt in dat geval aan het einde van de lease, na aftrek van het borgbedrag, het apparaat overnemen voor 1 euro.


Wordt mijn lease bij het BKR aangemeld?
Ja, uw lease wordt gemeld bij het BKR.


Zijn de leasekosten aftrekbaar?
Ja, deze behoren tot bedrijfskosten en zijn daarom normaal aftrekbaar. U krijgt van ons ook elke maand per email een factuur gestuurd van uw maandbedrag.


Worden er verzendkosten in rekening gebracht?
Nee, alle bestelde materialen worden zonder extra kosten verstuurd.


Hoe gaat het bestelproces?
U kiest de apparatuur die u wilt bestellen. U vult de beknopte bedrijfsgegevens in en stuurt de aanvraag naar ons. Na een eerste snelle check krijgt u een link gestuurd waar u de uitgebreide bedrijfsgegevens kunt invullen. Als er extra wensen of vragen zijn horen we dat natuurlijk graag.

Na een akkoord van uw kant wordt per mail een factuur voor de borgmaand (prijs van 1 maandtermijn) naar u verzonden. Met de betaling van de borgfactuur is het leasecontract definitief en kan alleen gestopt worden door de betaling van 15% als wij de bestelling bij Apple ongedaan kunnen maken. Kunnen wij niet annuleren, dan wordt 25% van de verkoopprijs in rekening gebracht. Het bestelproces wordt in gang gezet zodra de borgmaand betaald is Het contract wordt dezelfde dag ook geactiveerd, de eerste factuur wordt gestuurd plus de eerste incasso wordt uitgevoerd. Pas als het getekende contract weer bij ons binnen is bestellen wij de geleasde artikelen. Ondertekenen kan gemakkelijk en online maar doe dit wel meteen, want nogmaals: daarna kan pas de apparatuur besteld worden. Wij hebben geen voorraad en wordt dus elke Apple computer of apparaat, speciaal voor, u nieuw besteld! Wij leveren dus altijd de nieuwste generatie Apple machines. Als de door u bestelde apparatuur binnen is wordt het leasecontract met de serienummers naar u toe gemaild. Het contract wordt dezelfde dag ook geactiveerd, de eerste factuur wordt gestuurd plus de eerste incasso wordt uitgevoerd.

Is 1 onderdeel van uw bestelling eerder binnen en u wilt niet wachten op dat de complete order binnen is, gaat wel het contract in op de datum dat het eerste apparaat geleverd is.

De apparatuur is altijd door onze TD op goede werking getest. U krijgt een mail met een track en trace code van onze afdeling Planning.

Is de leaseaanvraag niet goedgekeurd, dan zal een latere aanvraag pas na 1 jaar weer herbeoordeeld worden.

In het geval van Slightly Used apparatuur wordt de computer direct voor u gereserveerd. Deze zijn namelijk op voorraad. Indien 1 week na het versturen van het leasecontract nog geen reactie bij ons binnen is, wordt de Slightly Used machine vrijgegeven voor een nieuwe klant. Kijk hier naar de voorwaarden van ons operatinal leasecontract

Indien binnen 1 week de borgfactuur niet betaald is, wordt de aanvraag gewist uit ons systeem. 


Privacy, hoe gaan we om met uw gegevens.
Uw persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij zijn verkregen. Bij een eerste aanvraag via onze site hoeft u maar enkele bedrijfsgegevens in te vullen. Deze worden doorgestuurd naar uitsluitend degene die de beoordelingen doet. Uw gegevens komen niet terecht in onze administratie en worden uiteraard niet doorgespeeld aan derden.

Na een eerste snelle screening hebben we de uitgebreide bedrijfsgegevens nodig. Daarvoor graag het lease-formulier invullen op de contact pagina. Hier kunt u alles invullen en we vragen voor controle een upload van uw ID en bankpas. Al onze sites zijn beveiligd, dat kunt ook zien in uw browser, er staat een slotje voor onze naam.

De uploads worden gecontroleerd en 1 maand na ingaan contract verwijderd.De overige data en factuurgegevens worden opgenomen in onze administratie en worden bewaard conform de richtlijnen van de fiscus.

Contracten en machtigingsformulieren worden digitaal ter ondertekening verstuurd via Stiply.
Meer informatie:https://www.stiply.nl/privacy-en-voorwaarden/

Wij gebruiken DEWI-Online voor onze facturen, meer informatie. Dewi verzorgt ook het klantenportaal op onze website waarmee klanten inzicht hebben in hun gegevens, contracten en facturen.

Wij gebruiken Yuki voor onze boekhouding, meer informatie.


Kan ik mijn lease-bestelling nog annuleren?
Dat kan, maar hangt af van van het stadium van het bestelproces.

Is de aanvraag nog in het offertestadium, dan is er uiteraard niets aan de hand.

Heeft u mondeling of schriftelijk al toestemming gegeven het bestelprocces in gang te zetten, dan zijn de annuleringskosten € 95,00. Als de bestelde apparatuur al klaar staat voor uitlevering of is het een speciaal besteld (BTO) apparaat, dan is annulering slechts mogelijk tegen annuleringskosten van 25% van de bestelde goederen. Als later blijkt dat er in de oorspronkelijke aanvraag onwaarheden boven tafel komen, kunnen wij onder de zelfde voorwaarde de aanvraag annuleren. De 25% geldt niet voor bestelde diensten zoals iCare of iSurrance.


Waarom zijn er annuleringskosten?
Wij betalen voor een credit-check. Er zijn administratieve kosten gemaakt voor het opmaken van het leasecontract. Wij hebben geen voorraad en willen altijd de nieuwste Apple apparatuur aanbieden. Dit betekent dat bestellingen speciaal voor u worden gedaan.

Op internet geldt toch de gebruikelijke 7 dagen bedenktijd?
Deze regeling valt onder het consumentenrecht en is dus niet geldig voor B2B aankopen.


iCare, Garantie en verzekering?

Bij SAG Lease is iCare in het operationele leasecontract verwerkt. U heeft volledige garantie gedurende de leaseperiode, behalve accu's deze zijn gegarandeerd voor maximaal 18 maanden. Toetsenborden zijn voor 1 jaar gegarandeerd, deze dienen wel eerst naar ons te worden verstuurd zodat wij deze kunnen checken. Wij handelen garantiegevallen helemaal af en regelen ook eventueel tijdelijk een vervangend toestel, indien het toestel niet binnen 5 werkdagen gemaakt kan worden.

Diefstal, valschade, brand- en waterschade, software en dergelijke heeft natuurlijk niets met garantie te maken en hiervoor kunt u het beste een aparte verzekering afsluiten of wellicht uw bedrijfsverzekering uitbreiden. Met name voor alle mobiele apparaten is het helemaal opletten, deze zijn zeer diefstalgevoelig en diefstal uit een auto wordt zelden vergoed. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zaken niet extra te verzekeren. Betalingen voor uw contract lopen uiteraard te allen tijden gewoon door. Bovendien is via iCare zijn sommige apparaten beveiligd met Track and Trace zodat bij diefstal snel achterhaald kan worden waar de computer zich bevindt en wie hem gebruikt. 

Aanlevering reparaties

De apparatuur moet door u zelf aangeleverd worden in de originele verpakking. Er wordt geen compensatie gegeven voor de tijd dat de apparatuur niet gebruikt kon worden. Hoe sneller u de apparatuur aan onze TD stuurt, deze te sneller heeft u deze gerepareerd weer terug.
Staat het apparaat er pas een half jaar, dan kunt u bij ons een kosteloos verzend label aanvragen.

 

Hoge reparatiekosten

Als reparatiekosten te hoog oplopen, zijn wij gerechtigd de lease te stoppen en zo nodig een nieuwe lease aan te bieden. Het bestaande huurcontract zal dan gestopt worden. Restitutie van de huur zal in ieder geval niet plaats vinden


Is voortijdig stoppen en upgraden mogelijk?
Ja, onder bepaalde voorwaarden. Het verschilt per soort contract of u kunt stoppen met het huidige leasecontract, de apparatuur kunt inleveren en kiezen voor Apple apparatuur met hogere specificaties. Kijk hier naar de voorwaarden van ons leasecontract.

Klanten die minimaal 6 maanden van een contract met Slightly Used apparatuur volgens afspraak hebben betaald mogen daarna altijd upgraden naar een nieuw toestel.


Krijg ik mijn betaalde borg terug?
Uiteraard.  Echter verrekenen wij die met de overname factuur, tenzij u het apparaat niet wenst over te nemen.
Wilt u tijdens een lopend contract tussentijds upgraden of stoppen, dan is er geen teruggave van de borg.

 

 


Wat gebeurd er indien ik niet de apparatuur teruggeef bij verzuim van betaling en stoppen van de lease?

Wij zullen dan van ons recht gebruik maken op Revindicatie!

Revindicatie is het recht van de eigenaar om een bepaald goed terug te vorderen.

Indien een persoon of rechtspersoon een computer koopt, kan hij ingevolge artikel 5:1 van het Burgerlijk Wetboek worden aangemerkt als eigenaar. Het eigendom is het meest omvangrijke recht dat een persoon op een bepaald goed kan hebben. Degene die kan worden aangemerkt als eigenaar van de computer, kan in feite doen met het goed wat hij wil. Zo kan de eigenaar gebruik maken van de computer, de computer verkopen, of de computer vernielen. Al deze handelingen dienen echter wel binnen de kaders van hetgeen de wet voorschrijft te blijven. Indien de eigenaar dit niet doet, kan hij als strafbaar worden aangemerkt. Indien de eigenaar zijn computer verliest, of in ons geval op onze vordering het eigendom van SAG Apple-Lease niet teruggeeft, hebben wij het recht van revindicatie. Dit recht impliceert dat de eigenaar zijn computer of een ander van SAG Apple-Lease gehuurd apparaat kan terugvorderen van elk ander persoon die gebruik maakt van deze roerende zaken. Het recht van revindicatie staat omschreven in artikel 5:2 van het Burgerlijk Wetboek: "De eigenaar van een zaak is bevoegd haar van een ieder die haar zonder recht houdt, op te eisen."

 

Bij het niet teruggeven van onze eigendommen zullen wij direct onze Deurwaarder inschakelen en aangifte doen bij de Politie van verduistering. Alle kosten van het inschakelen van deze instanties komen voor uw rekening.

 

Uiteraard is deze maatregel niet nodig indien:

 

1. De afgesproken leasetermijnen als nog volgens afspraak betaald worden en de aangeboden overname factuur betaald is. Het apparaat is daar mee uw eigendom geworden. 

2. Als wij niet kunnen incasseren, bent u zelf verplicht binnen 3 dagen het lease termijn handmatig over te maken

3. Indien schriftelijk en in overleg anders met ons is afgesproken.


Reparaties

Reparaties buiten de garantie periode

Reparaties die door ons buiten de garantie vallen, worden door ons op deskundige wijze uitgevoerd. Reparatiekosten zijn altijd op betaling vooraf aan de reparatie. Mochten wij uiteindelijk de reparatie niet met een goed resultaat kunnen uitvoeren dan zullen wij het betaalde bedrag uiteraard weer aan u terug storten.


Welke deurwaarder gebruiken wij?

De Voordeligste Deurwaarder incasseert maatschappelijk verantwoord!

Deze incasseert maatschappelijk verantwoord en heeft niet alleen oog voor hun opdrachtgever, maar ook voor de schuldenaar. Zo geven zij schuldenaren de mogelijkheid om korting te krijgen op de te betalen (incasso)kosten al naar gelang de snelheid waarmee u uw schulden afbetaald. Zo creëren zij voor alle betrokken partijen een win-win-win situatie en krijgen wij snel betaald!

 

Maar bij problemen is het altijd beter en goedkoper om een betalingsafspraak direct met ons te maken. Wij hebben meer begrip voor een tegenvallende omzet dan u denkt. Het is een stuk goedkoper dan via gerechtelijke weg!